Meer over CarnibestCarnibest: 
Carnibest is een biologisch verantwoorde versvleesvoeding voor honden en katten. Deze voeding verdient het predikaat ´gezondheidsvoeding´ omdat het niet alleen een prooidier imiteert maar nog veel verder gaat. Carnibest verhoogt de weerstand van uw huisdier en geeft uw dier nieuwe energie en levenskracht. 

Natuurvoer, dit is een unieke voeding waar alle honden verzot op zijn. Het is samengesteld uit verse kip en vers rundvlees, rijst, verse fijngemalen groenten, koudgeperste lijnzaadolie, zonnebloemolie, vitaminen en mineralen. Uw huisdier vaart beslist wel bij Carnibest
Het is begrijpelijk dat honden die lang droogvoer en/of blikvoer hebben gegeten, zullen moeten wennen aan een versvleesvoeding. 

Het spijsverteringsstelsel moet geheel omschakelen, droog-/en blikvoer zijn verhitte voedingen en daardoor zijn de enzymen eruit gekookt. Deze enzymen zijn juist erg belangrijk voor de vertering van het voedsel. In vers vlees zitten veel enzymen die de vertering vergemakkelijken. Bij het voeren van droogvoer wordt er dan ook van de alvleesklier nogal wat verwacht. Deze moet extra spijsverteringsenzymen produceren om het voedsel goed te laten verteren. 

Ook bestaat droogvoer voor een zeer groot gedeelte uit koolhydraten, afkomstig uit diverse graansoorten, waar de meeste droogvoeders op gebaseerd zijn. 

Carnibest bestaat voor het kleinste gedeelte uit koolhydraten en voor een veel groter gedeelte uit eiwitten en vetten. Het spijsverteringsstelsel moet dus omschakelen, deze was voorheen ingesteld op het verteren van voornamelijk koolhydraten en krijgt nu ineens meer vet aangeboden dan voorheen. 

Dit is echter wel veel natuurlijker, het originele voedsel van een wilde hond/wolf bestaat niet voor het grootste gedeelte uit koolhydraten, zeker niet uit granen. Een wolf/wilde hond/hond is een zogenaamde prooi-eter. Hij eet dus zeker niet alleen vlees, maar ook voor verteerd plantaardig materiaal en botten. 

Indien u direct overschakelt, kan het zijn dat uw hond de eerste dagen veel meer ontlasting produceert dan u gewend bent, dit is een normaal en zelfs goed verschijnsel. De darmen zitten vaak vol met onverteerbare restanten van bijv. droogvoer, deze restanten moeten eerst afgevoerd worden. Het kan voorkomen dat de ontlasting dunner is dan normaal, ook dit is van voorbijgaande aard. 

Wat zijn de overeenkomsten tussen een prooidier en Carnibest?
Een wolf eet niet dagelijks hetzelfde prooidier, dat wisselt. Dat is ook 1 van de redenen dat Carnibest samengesteld is uit meerdere vleessoorten. Verse kip, vers rundvlees en vers lamsvlees, alleen van de beste kwaliteit en afkomstig uit Nederland. 

Dit vlees is uiteraard niet alleen spiervlees, dat zou ook niet gezond zijn. Carnibest bevat ook orgaanvlees, vuile pens en boekmaag. Honden zijn verzot op pens en het is bovendien zeer gezond. Pens bevat allerlei nuttige bacteriën die honden nodig hebben voor een goed werkend darmstelsel en immuunsysteem. 

Ook bevat het de botten van kip. Dit alles wordt zeer fijn gemalen, waardoor deze voeders bestaan uit een natuurlijke calciumbron. Er is geen beendermeel, krijt of iets dergelijks toegevoegd. De verse fijngemalen groenten bootsen de maag-/darminhoud van een prooidier na. Zeker in combinatie met pens is dit erg gezond. 

Dit alles zorgt, in combinatie met de juiste plantaardige oliën, vitaminen en mineralen, voor een gevarieerde, smakelijke en bovenal supergezonde voeding! 

Belangrijke punten: 
Alle Carnibest voedingen staan zeer dicht bij de natuur en zijn vers. Al het vlees is afkomstig van gecontroleerde slachterijen en voldoet aan de E.E.G-normen. Ook zijn alle grondstoffen, dus het vlees, de botten, de rijst, de groenten en de oliën goedgekeurd voor menselijke consumptie. 
Carnibest bevat gegarandeerd geen varkensvlees, geen geur- kleur-/ en smaakstoffen. Geen ethoxiquine, geen BHA en geen BHT. Door bevriezing blijft alles vers en zijn anti-oxidanten en conserveermiddelen overbodig. 
Carnibest wordt constant gecontroleerd door een onafhankelijk laboratorium om de kwaliteit te waarborgen. Carnibest wordt uiteraard niet getest op dieren. 
Carnibest bevat geen slachtafvallen, alleen goedgekeurd vlees. De botten die wij gebruiken zijn afkomstig van goedgekeurde kippen. Carnibest bevat geen botten van runderen en/of schapen. 
Carnibest bevat een grote hoeveelheid natuurlijk vleessap, en een kleiner gedeelte groentesappen. Hierdoor drinkt uw hond beduidend minder, dit heeft veel voordelen. Namelijk, de kans op maagtorsies wordt verkleind en de spijsvertering verloopt beter. Ook honden die incontinentieproblemen hebben varen hier wel bij, het is gebleken dat zij veel minder tot zelfs geen urine meer verliezen als zij dagelijks Carnibest voorgeschoteld krijgen. Als laatste is het bijzonder dat de kans op wormbesmettingen afneemt, dit omdat het maagzuur van honden die versvlees eten sterker wordt. Hierdoor worden wormeitjes direct in de maag gedood en kunnen deze zich niet meer verder ontwikkelen in bijv. de darmen. 
Carnibest voeders zijn in balans, qua eiwitten/vetten en koolhydraten, maar ook qua vitaminen en mineralen. Uw huisdier krijgt dus geen tekorten, maar ook zeker geen overschotten van deze stoffen. 
Carnibest wordt zeer graag gegeten en is dus zeker ideaal voor slechte eters. De geur en smaak van alle Carnibest voedingen is heel bijzonder, uw huisdier zal iedere maaltijd als een feestmaal ervaren. 
Carnibest heeft een hoge verteerbaarheid, dit betekent dat het lichaam de voeding goed opneemt wat leidt tot kleine hoeveelheden ontlasting. 
Carnibest bevat geen toegevoegd zetmeel, deze stof wordt er van verdacht gistingen te veroorzaken in het maag/darmstelsel en het lijkt er op dat de ontstane gassen een factor zijn voor maagtorsies. Zetmeel bevindt zich vooral in granen en wordt ook gebruikt om producten te binden zodat deze een vastere vorm krijgen, zoals schijfjes vlees. Carnibest bevat een zeer klein gedeelte natuurlijk zetmeel, afkomstig uit rijst en groenten. 
Carnibest vermindert de aanmaak van tandplak. De PH-waarde van dit voer is goed, het bevat geen onnatuurlijk calcium en zetmeel. Dit zijn factoren die meespelen bij de aanmaak van tandplak. Helaas wordt nogal eens beweerd dat honden tandplak krijgen van zacht voer, maar voor een goed samengestelde versvleesvoeding gaat deze bewering niet op. 
Carnibest voldoet aan de normen van de V.W.A en het Productschap Diervoeder. Proeven worden genomen door een onafhankelijk laboratorium. Het vlees wat door ons wordt ontvangen is altijd bevroren of onder de 4 graden Celsius. Ook de groenten komen gekoeld aan. Tijdens het productieproces ligt de temperatuur van het voer onder het vriespunt. 

Gebruikstips:
Indien uw hond gedurende zijn leven voornamelijk droogvoer heeft gegeten, begin dan langzaam over te schakelen op Carnibest. De Light voeding is hiervoor het meest geschikt. Meng gedurende een week deze voeding met het huidige voer van uw hond, begin met 2 eetlepels per voeding en verhoog dit langzaam. Op deze manier kunnen maag- en darmen aan vers voedsel wennen. 

Het kan in deze fase geen kwaad, en is in sommige gevallen zelfs aan te bevelen, om het voer even in de magnetron te zetten alvorens uw huisdier het voorgeschoteld krijgt. Carnibest dient u te allen tijde te laten ontdooien én te bewaren in de koelkast, in een plastic bak (tevens verkrijgbaar bij Carnibest). Liever na de omschakeling van droog naar versvoer niet meer in de magnetron zetten, hierdoor kunnen vitaminen en mineralen verloren gaan. Geef het voer altijd op kamertemperatuur. 

De verpakking is eenvoudig en milieuvriendelijk. U kunt het beste als het voer ontdooit is, de verpakking over de lengte opensnijden en het voer in een plastic bak bewaren. Carnibest is in de koeling 2 dagen houdbaar, nadat het eenmaal ontdooit is. Carnibest niet opnieuw invriezen als het ontdooit geweest is. Geen vitaminen en mineralen toevoegen. 

Overige informatie:
Een volwassen hond heeft van alle Carnibest voedingen tussen de 20 en 25 gram voer, per kilogram lichaamsgewicht, per dag nodig. Volwassen honden, afhankelijk van de grootte en het gestel, 1 tot maximaal 3 maaltijden per dag voeren. Pups en jonge honden, drachtige en zogende honden hebben van alle voeders tussen de 40 en 50 gram voer, per kilogram lichaamsgewicht, per dag nodig. Pups 4 tot 5 maaltijden per dag voeren. Jonge, drachtige en zogende honden 3 maaltijden per dag voeren. Tijdens de omschakeling van het huidige voer naar Carnibest is het beslist niet bezwaarlijk dat u uw hond Light voert. 

Indien u uw huisdier ook brokken wilt blijven voeren, verdeel de brokken- en versvoerdagen dan. Geef bijvoorbeeld 3 dagen brokken en dan 4 dagen Carnibest. Honden die alleen maar brokken krijgen zijn gebaat bij minimaal 2 vers vleesdagen per week. 

Laat uw hond na de maaltijd lekker knagen aan een hard vers runderbot van de slager. Of een bullepees, runderoor, enz. Het voedsel kan op deze manier rustig verteren en het knagen sluit aan bij de natuurlijkste manier van voeden die er bestaat.